Brystkirurgi
i trygge omgivelser

Brystkorrektion med microkirurgisk teknik

Inverterede (indadvendte) brystvorter:

Dette er en af de mest forekommende medfødte problemer, med så mange som ni procent af kvinder, der har en eller begge brystvorter inverterede, flade eller kun lidt fremtrædende.

Inanna Weiss er en af de få plastikkirurger, som har erfaring med microkirurgisk teknik for behandling af inverterde brystvorter.
Inverterede brystvorter er et forekommende medfødt problem, som få taler om. Op mod ni procent af kvinder har en eller begge brystvorter inverterede, hvor de ses ‘flade’ eller kun lidt fremtrædende. Tilstanden skyldes en overproduktion af korte og stærkt resistente kollagenfibre, og forværres ofte med gentagne graviditeter og amning.

Udover de uønskede æstetiske problemer, så kan inverterede brystvorter være kilden til gentagne inflammatoriske eller infektiøse tilstande i de ydre mælkekanaler eller i selve brystkirtlen. Desuden oplever kvinder med svære tilfælde vanskeligheder ved amning.
Kun få ved, at det kan behandles med en mindre operation i lokalbedøvelse med et meget diskret, ofte usynligt ar.

Operativ korrektion

Der er flere metoder til at behandle denne tilstand, hvoraf de gængse består i at skabe små hudflapper eller sætte træksuturer inde i brystvorten, sådan at den kan holde sin korrigerede form.
Microkirurgisk teknik: Dr. Weiss opererer med en speciel teknik, hvor der opereres med optisk forstørrelse som muliggør dissektion (løsning) af de fine stærke kollagenfibre, som er årsag til den inverterede form af brystvorten.
Herved er der større chance for at bevare nerver og mælkekanaler og derved bevare følsomheden i brystvorten og forbedre chancerne for fremtidig amning. Denne metode bevarer den naturlige funktion af brystvorten (giver et mere naturligt resultat), og kan udføres med minimal ardannelse i lokalbedøvelse.

Kandidater til kirurgisk korrektion af inverterede brystvorter:
De fleste patienter er i alderen mellem 20 og 60 år. Kandidater er kvinder med et fuldt udviklet bryst, som ikke er gravide eller ammer.

Gynækomasti (mandlig brystdannelse)

Gynækomasti, eller nærmere betegnet, mandlig brystudvikling, rammer mange mænd i forskellige aldre. Dette kan behandles ved hjælp af en fedtsugning samt en fjernelse af den forstørrede brystkirtel.