Fat Grafting – Vil du se frisk og yngre ud på en naturlig måde?

Nanofat grafting/Fedttransplantation

Et naturligt og vedvarende resultat

Man bemærker aldersforandringer i ansigtet og på kroppen, da huden i takt med, at man ældes, ændrer udseende og mister sin elasticitet og fylde.
Målet med injektion med eget fedt er at opnå en vedvarig forbedring af hudkvaliteten samt en foryngelse og moderat fyldning af huden. Fedtcellerne virker som en levende filler, der både kan give øget fylde og virker ved at animere huden til at regenerere sig. Dette fører til et yngre og friskere udseende. Princippet er, at ens eget, helt naturlige fedtvæv, flyttes fra ét område til et andet. Fedtvævet indeholder stamceller og vækstfaktorer, som giver en genopbygning og revitalisering af huden samt øget fylde. Selve volumenøgningen /fyldningen er diskret, men ses med det samme, rynkerne mindskes med tiden. Effekten er langvarig og opbygges over tid. Man begynder at se en tydelig forbedring efter 6 uger, endnu mere tydelig efter 3 måneder og den vedvarende effekt derefter.

Fordelene ved fat grafting

 • Det behandlede område vil regenerere sig og dermed se tiltagende yngre og friskere ud.
 • Du får et naturligt og vedvarende resultat.
 • Kroppens eget fedt bruges, det vil sige, at man ved dette indgreb undgår brugen af fremmede substanser i kroppen.
 • Den specielt udviklede teknik korrigerer de negative forandringer, der opstår i takt med, at huden ældes.
 • Indgrebet tager ca. 3 timer, og foregår ambulant (du går hjem samme dag).

Nanofat grafting kan bruges til en generel foryngelse/ rynkereducering eller til blødgøring/formindskelse af misfarvninger og ar i huden.

Hvad får teknikken ud på?

Nanofedt/microfedt transplantations-teknikken består af tre forskellige ting:

 1. En blid fedtsugning for at høste eget fedt fra udvalgte steder på patientens krop.
 2. En filtrering af fedtet for at få en homogen opløsning.
 3. En injektion af opløsningen på udvalgte steder under huden i ansigt, dekolté, hænder og ar.

Indgrebet foregår ved lokalbedøvelse og fører til en varig foryngelse af ansigt, dekolté, hænder samt en forbedring af ar.
Fedtemulsionen, som transplanteres, er rig på biologiske substanser, der spiller en afgørende rolle i vævets evne til at forbedre sig selv (vævsregenerering).
Når nanofedtet sprøjtes ind under huden, vil det biologiske substrat føre til en ny dannelse af kollagen og elastin fibre, der vil forbedre strukturen i huden, reducere rynker, få huden til at se yngre ud, eller få ar eller misfarvninger til at være mindre tydelige.

Synlige forandringer

Du får en tydelig forbedret hudkvalitet, huden ser friskere og yngre ud

 • Rynker reduceres
 • Mørke ringe i øjenområdet reduceres
 • Huden og rynker omkring munden reduceres
 • Diskret øget volumen hvor det er nødvendigt
 • Forbedring af skæmmende ar

Resultatet kan ses med det samme, med tydlige forbedringer allerede efter et par uger og frem. Det bedste resultat vil kunne ses efter 3-6 måneder.
Nanofat grafting kan bruges til enkelte steder i ansigtet, men den bedste effekt opnår man ved at behandle hele ansigtet

Fat grafting til ansigt, hænder og arkorrektion

 • Omgivelser omkring øjnene: mindskning af hulhed og mørkfarvning.
 • Øvre del af ansigtet (tindinger og pande): forbedring af hudstrukturen med rynkereduktion i panden og volumenøgning i tindingerne.
 • Nedre ansigt: mindskning af furer omkring næse og mund.
 • Læber: udglatning af rynker på overlæbe, diskret volumenøgning.
 • På hænderne virker Nanofat grafting med fordel til reduktion af aldersforandringer: rynkereduktion, volumenøgning og hudforbedring.
 • Ar korrektion: Nedsættelse af arvævsdannelse og udligning af manglende fylde i hud og underhud alle steder på kroppen, hvor man har ar. Dette indgreb, kan udføres ved hjælp af kirurgi, og kan ligeledes bruges til smertereduktion, hvis man oplever smerter i indsunkne ar. Ved specielt indsunkne ar, hvor der mangler volumen, kan man evt. foretage udfyldning med microfedt (fedttransplantation).

Behandlingsteknikken 

Nanofedt transplantation består af to procedurer udført i samme operation: Først en mindre fedtsugning med en skånsom teknik, efterfulgt af oprensning og mindskning af fedtcellerne til ønsket størrelse. Afslutningsvis vil der ske en injektion af det høstede væv under huden i det ønskede område . Det specielle ved Nanofedt injektion er, at fedcellerne filtreres indtil de er så små, at de kan injiceres det ønskede sted med minmalt tynde kanyler.
Der fedtsuges på steder som lår, knæ og evt. mave med passende fedtdepoter. Herefter oprenses fedtvævet i et lukket system og endelig indsprøjtes det i flere små kanaler i ansigtet.
Både fedtsugning og injektion foretages med tynde kanyler.
De områder, hvor der fedtsuges, syes der med et sting og sættes plaster på. Derefter oprenses fedtet og injiceres i de på forhånd aftalte og udvalgte steder. Efterfølgende bandageres de små indstikssteder med diskret tape.

Efterforløbet

Man kan få små diskrete ar på ca. 5 mm som oftest heler op uden, at det kan ses de steder, hvor der er fedtsuget. Her anbefaler vi, at der bruges kompressionstøj i de efterfølgende par uger (dette aftales nærmere afhængigt af område).
De steder hvor fedtet er sprøjtet ind under huden, føler man en opstramning. På disse steder bandageres der med diskret tape, der heler op uden, at det kan ses. Enkelte gange kan der opstå misfarvning i huden, som dog fortager sig i løbet af ca. 1-2 uger. Tidligere patienter, der har gennemgået indgrebet, beskriver de efterfølgende smerter, som værende minimale.